Siirry pääsisältöön

KIERTOAJELUT

ALUEESEEN TUTUSTUMINEN

Matkustaminen, ja tutustuminen uusiin maihin on paljon enemmän, kun vain nähtävyyksien näkeminen. Siihen kuluu myös uusien ihmisten tapaaminen, toisista kulttuureista oppiminen, ja hyvien muistojen luominen.

Järjestämme unohtumattomia kohtaamisia pitkin Suomea. Teemme yhteistyötä yksityiskotien, maatilojen, museoiden, ja ravintoloiden kanssa, missä voi vierailla, ja syödä. Sipoo, Porvoo, Espoo, ja rantakaupungit pitkin Suomea ovat vain muutamia esimerkkejä missä voi vierailla, tai järjestää ikimuistoisia tapahtumia. Meillä on laaja valikoima retkiä mistä on valita kaiken kokoisille ryhmille.

LSS Tiimi on apunanne, ja yhdessä voimme luoda retkikokemuksen juuri teidän toiveiden mukaan. Mikäli suunnittelet ryhmämatkoja, päiväretkiä, yrityskieroajeluja, bussimatkoja, tai elämyksiä yrityksellesi, voimme tarjota laajan valikoiman palveluja.

  • Vierailun suunnittelu
  • Majoitusvaraukset
  • Lounas- ja illallisvaraukset
  • Bussit ja muut ajoneuvot
  • Retket ja oppaat
  • Omistautunut henkilökunta
  • Vakuutetut kiertoajelut

ELÄMYS ESIMERKKEJÄ

image

Metsäkävelyt & Patikoinnit

Metsäkävelyt & Patikoinnit

Etsitkö rentouttavaa metsäkävelyä tai aktiivisempaa patikointia? Anna asiantuntijaoppaamme noutaa sinut mukaan retkelle!

Sipoonkorven laaja alue koostuu monista erilaisista metsätyypeistä ja on maastoltaan hyvin vaihteleva. Tämä on villieläinten rakastama metsä, ja lähes kaikki Etelä-Suomen nisäkäs- ja lintulajit löytyvät täältä.

Tai miksi et kävisis Nuuksion kansallispuistossa? Se sijaitsee lyhyen matkan päässä Helsingistä, ja voit paeta villiin luonnonympäristöön ja nauttia tyypillisistä suomalaisista maisemista, kuten upeista järvistä, vihreistä metsistä ja karuista kallioista. Läheinen Suomen luontokeskus Haltia esittelee Suomen parhaita luonnonaarteita eri puolilta maata.

Noin 65 % Suomen maa-alasta on metsää, ja suomalaisilla on kautta aikojen ollut hyvin läheinen yhteys luontoon ja metsiin. Se on meille paikka, minne voi mennä hiljentymään ja tyhjentämään ajatuksensa. Metsässä on jotain maagista ja hengellistä, ja se on monelle loistava inspiraation lähde. Sanotaan, että kansallissäveltäjämme Jean Sibelius rakasti luontoa ja eri vuodenaikoja, ja monet hänen teoksista ovat saaneet inspiraationsa siitä.
Metsät ovat myös täynnä terveitä ja parantavia kasveja, joita on käytetty kautta aikojen, ja mistä on kerrottu monta mielenkiintoista tarinaa. Suomen metsät ovat myös todellinen aarre marjastajille ja sienestäjälle.

                  

image

Verlan Tehdasmuseo – Maailmanperintökohde

Verlan Tehdasmuseo – Maailmanperintökohde

Tällä kokopäiväretkellä saat mahdollisuuden vierailla Verlan tunnelmallisessa tehdaskylässä, ja sen historiallisessa tehdasmuseossa. Matkaa Lahden ja Kouvolan ohi, Verlan maailmanperintöalueelle. Vieraile museossa opastetulla kierroksella, ja tutustu historiallisen, vuonna 1872 perustetun, puuhiomoon ja pahvitehtaaseen ja sen mielenkiintoiseen historiaan. Maailmanperintökohteessa vierailee kesäkuukausien aikana noin 40 000 kävijää. Kansainvälisten kävijöiden osuus opastetuista kierroksista on noin 10%, ja vieraita saapuu vuosittain 50-60 maasta. Kierroksen jälkeen saat nauttia ihanan lounaan kauniissa maisemissa.

           

image

Helsinki Kiertoajelu

Helsinki Kiertoajelu

Kaupunkikierroksia, joiden kesto voi vaihdella esim. 2-4 tunnin välillä, esittelevät Helsingin parhaat nähtävyydet. Näet Kauppatori, Senaatintori, Sibelius puisto, Presidentinlinna, Jäänmurtajat ja vieraile ainutlaatuisessa Temppeliaukion kirkossa. Retken aikana koet Helsingin ihan toisella tavalla ja opit uutta kokeneen oppaan johdolla. Tämä on erinomainen retki kaikille, oletko sitten Helsinkiläinen tai muu paikkakuntalainen.

       

image

Kotivisiitti maaseudulla

Kotivisiitti maaseudulla

Tämä on loistava tuote, jos teillä on esimerkiksi on ulkomaalaisia vieraita. Retkellä pääsee tutustumaan aitoon suomalaiseen kotiin Sipoon maaseudulla, Sipoonkorven kansallispuiston vieressä.  Talon emäntä esittelee kotiaan, sisältä ja ulkoa, vieraat saavat nähdä savusaunan lammen vierellä, ja kävellään vähän lähimetsässä. Sydämellinen emäntä kertoo suomalaisesta elämästä, vastaa kysymyksiin ja rupattelee vieraitten kanssa, marjapiiraan ja kahvinkupin äärellä. 

Retki kestää tavallisesti 4 tuntia.

                                                          

 

image

Porvoon Vanha kaupunki sis. Lounaan

Porvoon Vanha kaupunki sis. Lounaan

Koe päänähtävyydet Helsingissä, ja jatka sitten matkaa Suomen toiseksi vanhimpaan kaupunkiin, Porvooseen. Kävele ympäri vanhaa kaupunkia, kuule sen mielenkiintoisesta historiasta, ja nauti vanhanajan tunnelmasta joka huokuu vanhoista punamultataloista, kujista ja mukulakivikaduista.  Kierroksen jälkeen on aikaa itse tutkia kaupunkia, ehkä käydä design kaupoissa katsomassa suomalaisia tuotteita, keramiikasta korviksiin, tai käydä nauttimassa kupin kahvia ja Runebergintorttua. Tämän jälkeen on tarjoilla kolmen ruokalajin lounas vanhassa kartanossa Porvoon kupeissa.

Retki kestää tavallisesti noin 5-6 tuntia.

                                                  

 

image

Vierailu maatilalla

Vierailu maatilalla

Vain lyhyt matka Helsingistä, Sipoon maaseudulla, saat vierailla ekologiseen maanviljelyyn erikoistuneeseen maatilaan, joka on myös yksityiskoti. Täällä saat tutustua maatilaan ja sen eläimiin talon emännän tai isännän kanssa, ja nähdä ja kuulla miltä heidän elämänsä näyttää. Nauti tämän jälkeen kahvista ja kotileivonnaisista perheen kanssa. 

Retki kestää tavallisesti 3-4 tuntia

                                                        

 

image

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Koe Fazer uudella tavalla, kaikilla aisteilla, vierailemalla Fazerin vierailukeskuksessa. Vierailun aikana opit suklaan valmistuksesta, kuulet Fazerin tarinan, ja heidän uusista innovaatioista, ja kestävästä kehityksestä. Kohokohtana vierailun lopuksi pääset tietenkin maistamaan heidän suussa sulavia tuotteita, niin kun sanotaan, hyvää kannattaa odottaa!

Mukaan saat paitsi hauskan ja maukkaan kokemuksen myös lahjapussin Fazerin herkuilla. 

Retki kestää tavallisesti 3 tuntia

                                                          

 

image

Jean Sibeliuksen ja Pekka Halosen jalanjäljissä

Jean Sibeliuksen ja Pekka Halosen jalanjäljissä

Vieraile Sibeliuksen ja Halosen kodeissa Tuusula järven kupeessa. Asuessaan täällä heillä oli ainutlaatuinen taiteilija yhteisö, ja ympäristö huokuu kansallisromantiikkaa. 

Sibeliuksen koti Ainola on restauroitu sen alkuperäiseen asuun. Pääset näkemään säveltäjän omat huonekalut, kirjat, ja muita henkilökohtaisia tavaroita mitkä löytyivät talosta, kun Sibelius perheineen asui täällä. Ainolan kauniissa puutarhassa omenapuitten alla on myös pariskunnan viimeinen lepopaikka.

Halosen mahtava hirsitalo on lyhyen matkan päässä. Kuule taiteilijan elämästä ja ihaile hänet mahtavia maisemamaalauksia. Täällä, jos missään, pääsee tunnelmiin mitkä aikoinaan auttoi synnyttämään kansallistunnetta ja kaipuu omasta itsenäisestä Suomesta.

Retki kestää tavallisesti 4-5 tuntia. (Touko-Syyskuu)

                                                     

 

image

Bike Helsinki – with the Iconic Jopo Bike

Bike Helsinki – with the Iconic Jopo Bike

1960-luvun retro pyörä JOPO, on nimensä mukaisesti JOkaisen POlkupyörä. Se on kaupunkiolosuhteisiin suunniteltu pienpyöräinen polkupyörä, niin mikä parempi, kun sen selässä tutustua Helsinkiin. Jopolla on helppoa ja mukavaa pyöräillä, istut mukavasti pehmeällä satulalla ja jarrutat helposti poljinjarrulla. Tällä retkellä koet Helsingin eri näkökulmasta, ja pääset paikkoihin mitä bussiretkellä et pääse. Rennosti pyöräillen ympäri pääkaupunkia, näette sekä uutta että historiallisesti ja kulttuurisesti tärkeitä paikkoja ja rakennuksia, kuten myös kanista luontoa pyöräillen rantoja pitkin ja puistoja läpi.

Retki kestää tavallisesti 3 tuntia.

   

 

image

Helsinki Helikopterilla

Helsinki Helikopterilla

Koe Helsinki ja sen ympäröivä alue uudesta erillaisesta näkökulmasta. Opas ja kuljettaja noutavat sinut josta jatkatte lentokentälle. Astu helikopteriin ja lähde lentoon, näe kauniita luontoalueita, metsiä, järviä, asuinalueita ja Helsingin keskustaa. Siemaile samppanjaa samalla kun lennät yli saariston ja nauti. Lennon jälkeen on mahdollista vielä tehdä kiertoajelu kuljettajan ja oppaan kanssa.

Retki kestää tavallisesti 3 tuntia (lentoaika 25 min).

   

 

image

Suomenlinna – Maailmanperintökohde

Suomenlinna – Maailmanperintökohde

Suomenlinna on luokiteltu UNESCON maailmanperinnöksi, ja täällä sijaitsee Suomen suurin linnake. Sen rakentaminen aloitettiin jo 1700 luvulla, kun Suomi oli vielä osaa Ruotsia. Tämä kulttuuriaarre sijaitsee vain lyhyen venematkan päästä kauppatorilta. Suomenlinnassa asuu ja työskentelee paljon taidekäsityöläisiä, ja saarella on mahdollista vierailla esim. taidenäyttelyissä, keramiikkatyöhuoneessa tai lasistudiossa, ja ostaa taiteilijoiden valmistamia uniikkeja tuotteita. Paras tapa saada kaikki irti tästä mielenkiintoiselta paikalta ja sen jännittävästä historiasta, on tutki näitä saaria oppaan kanssa. Kuule minkälaiset oltavat täällä oli aikoinaan,  ja millaista on asua Suomenlinnassa nykypäivänä.

Retki kestää tavallisesti 4 tuntia.

                                                               

image

Yksityiset Ajoneuvot

Yksityiset Ajoneuvot

Etkö ole varma mitä haluat nähdä ja tehdä? Ei ongelma, voit varata auton kuljettajalla ja oppaalla, ja antaa meidän asiantuntijoiden antaa ehdotuksia. Voimme järjestää luksusautoja, vaneja, minibusseja etc. – kaikki onnistuu!

   

 

image

Veneretket Saaristossa

Veneretket Saaristossa

Kun meri kutsuu lähde opastetulle veneretkelle, löytyy mistä valita sekä pienille että isoille ryhmille. Helsingin saaristo on aivan upea, ja paras tapa kokea se on omalla veneellä. Pystymme järjestämään veneretkiä kaikenkokoisille ryhmille, ja kaikenlaisille toiveille. Löytyy RIB veneitä, eri kokoisia moottoriveneitä, ja kiertoajelua varten rakennettuja isoja veneitä. Vene retket voi hyvin myös yhdistää Helsinki kiertoajeluun, ja täten nähdä parhaat palat teitse ja vesistötse!

       

 

image

Sauna Retkiä

Sauna Retkiä

Kauttamme voi varata saunaretken itsellesi, tai asiakkaallesi, sauna isännän tai emännän kera. Sauna kokemuksen voi kätevästi yhdistää myös kiertoajeluun ja/tai veneretkeen. Mahdollista on myös yhdistää ruokailu retkeen. Perinteiset savu ja puulämmitteiset saunat ovat monelle eksoottinen kokemus!

Tämä retki voidaan myös hyvin yhdistää kiertoajeluun ja/tai veneretkeen.

   

 

image

Seurasaaren Ulkomuseo

Seurasaaren Ulkomuseo

Seurasaaren ulkomuseo,  jonka etnologi Axel O.Heikel perusti jo vuonna 1909, on ihana kesäkohde. Saarelta löytyy melkein 90 eri museorakennusta eri puolilta suomea, joista vanhin on Karunan kirkko vuodelta 1686. Opastettu kävelykierros on erinomainen tapa tutustua perinteisiin elämän- ja rakennustapoihin, samalla kun saa nauttia kauniista ja rauhallisesta luonnosta, mitä saarella on. Kävelyn jälkeen on aika istua alas kupilliselle kahville ja korvapuustille, huilata jalkoja ja nauttia.

Tämä retki voi myös hyvin yhdistää vaikka Helsinki kierrokseen.

   

 

image

Illalinen luonnon helmassa

Illalinen luonnon helmassa

Korkealla kalliolla keskellä metsää isäntäsi toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi, ja esittelee tilat. Illallinen tarjoillaan ulkona katetulla terassilla, josta on näkymät ympäröivään metsään ja Porvoon joelle. Kaikki  tarjottava ruoka on luonnollista ja ekologista lähituotantoa.  Henkilökunta on valmistanut ryhmällesi herkullisen illallisen rakkaudella ja huolella tuoreista raaka aineista, joista kokki kertoo sinulle lisää.
Nauti illasta, rentoudu ja nauti – se on loppujen lopuksi tämän paikan henki.

Elämys on helppo yhdistää esimerkiksi Porvoo vierailuun, tai rentouttavaan saunaelämykseen metsässä.

Ota yhteyttä!

Jätä ystävällisesti yhteystietosi niin palaamme asiaan piakkoin.

Tai lähetä s-postia office@lss.fi

Odotamme yhteydenottoasi!