Siirry pääsisältöön

Missä voi kokea kiertoajelun Helsingissä?

| Uncategorized

Helsinki, Suomen pääkaupunki, tarjoaa monia mahdollisuuksia kokea kaupungin kauneus ja historia kiertoajelujen muodossa. Olitpa sitten paikallinen asukas tai vierailija, kiertoajelu on erinomainen tapa tutustua Helsingin monipuolisiin nähtävyyksiin. Tässä artikkelissa kerromme, missä voit kokea kiertoajelun Helsingissä ja mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

Opastetut kävelykierrokset

Opastetut kävelykierrokset ovat yksi suosituimmista tavoista tutustua Helsinkiin. Näillä kierroksilla ammattitaitoiset oppaat johdattavat sinut kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja matkan varrella. Voit valita eri teemoja, kuten historialliset kierrokset, arkkitehtuurikierrokset tai vaikkapa ruokakierrokset.

Yksi suosituimmista kävelykierroksista on Helsingin keskustan kierros, joka kattaa muun muassa Senaatintorin, Tuomiokirkon ja Esplanadin puiston. Kierros kestää yleensä noin kaksi tuntia ja tarjoaa kattavan yleiskuvan kaupungin keskeisistä paikoista. Voit varata henkilökohtaisen oppaan esimerkiksi LSS – Long Special Services -yrityksen kautta, joka tarjoaa auktorisoituja oppaita eri kielillä.

Bussikierrokset

Bussikierrokset ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat nähdä enemmän lyhyessä ajassa. Helsingissä on useita bussikierroksia, jotka vievät sinut kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin mukavasti istuen. Näillä kierroksilla voit nauttia maisemista ja oppaan kertomuksista ilman, että sinun tarvitsee huolehtia suunnistamisesta.

Hop-On Hop-Off -bussikierrokset ovat erityisen suosittuja, sillä ne antavat sinulle vapauden nousta pois bussista ja tutustua kohteisiin omaan tahtiin. Voit hypätä takaisin bussiin milloin tahansa ja jatkaa matkaa seuraavaan kohteeseen. Tämä on kätevä tapa nähdä esimerkiksi Temppeliaukion kirkko, Sibelius-monumentti ja Olympiastadion yhdellä kierroksella.

Vene- ja risteilykierrokset

Helsinki on merenrantakaupunki, joten vene- ja risteilykierrokset ovat loistava tapa nähdä kaupunki vesiltä käsin. Näillä kierroksilla voit ihailla Helsingin kaunista saaristoa ja merellistä maisemaa. Vene- ja risteilykierrokset tarjoavat myös mahdollisuuden nähdä paikkoja, joihin ei pääse maitse.

Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi saaristoristeilyt, jotka vievät sinut Helsingin edustan saarille, kuten Suomenlinnaan ja Vallisaareen. Voit myös valita lyhyempiä kaupunkiristeilyjä, jotka kiertävät Helsingin satama-alueella ja tarjoavat upeat näkymät kaupungin siluettiin. Näitä kierroksia järjestävät useat yritykset, ja ne ovat saatavilla useilla eri kielillä.

Yksityiset kiertoajelut

Jos haluat räätälöidyn ja henkilökohtaisen kokemuksen, yksityiset kiertoajelut ovat erinomainen valinta. Voit varata henkilökohtaisen oppaan, joka suunnittelee kierroksen toiveidesi mukaan. Tämä on erityisen hyvä vaihtoehto, jos sinulla on erityisiä kiinnostuksen kohteita tai haluat nähdä tiettyjä paikkoja.

LSS – Long Special Services tarjoaa yksityisiä kiertoajeluja, joissa voit valita oppaan kielen ja lähtöpaikan Helsingin keskustassa. Voit myös mainita erityistoiveet varauksen yhteydessä, jotta opas voi suunnitella kierroksen juuri sinulle sopivaksi. Tämä palvelu on saatavilla 1-45 henkilön seurueille, joten se sopii hyvin myös ryhmille ja perheille.

Helsingissä on monia tapoja kokea kiertoajelu, ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Olitpa sitten kiinnostunut kävelykierroksista, bussikierroksista, vene- ja risteilykierroksista tai yksityisistä kiertoajeluista, Helsinki tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa