Hoppa till sidans innehåll

KRYSSARE

ERFAREN PERSONAL

LSS är ett familjeföretag med rötter i de första internationella kryssarna som kom till Helsingfors för flera decennier sedan. Vårt nuvarande team har varit med oss mer än 25 år, och årtionden av erfarenhet av att sköta kryssares turer har givit oss en bred kunskap och expertis på fältet. Vi sköter små och stora kryssare hängivet, professionellt och med kvalitet i omtanke. Vi samarbetar med flera internationella rederier.

SHOREX TURER

Alla våra turer är noga planerade, och alla guider och bussar är noga utvalda, för att ge den bästa möjliga erfarenhet åt kunden. Med oss får du en bred kunskap och erfarenhet av rundturer i Finland. Ifall du planerar en kryssning till Finland ta kontakt, och vi kan berätta mer om vad vi har att erbjuda. Vi sköter besök till flera hamnar i Finland, och ni kan sköta alla era besök till Finland via en och samma kontakt.

Vi är stolta medlemmar i ”The World´s Leading Ground Operators”, en association av operatörer specialiserade i rundturer för topp rederier i världen.

  • Erfaren personal
  • Kryssaranlöp runt Finland
  • Brett sortiment av olika typs rundturer
  • Alla ärenden via en kontakt
  • Shorex turer för stora och små kryssare
  • Certifierad för hållbar turism (GSTC)
  • Försäkrade upplevelser

Kryssar Hamnar

Helsingfors

Helsingforsregionen inkluderar centrum och regioner i Storhelsingfors, som också andra städer i omnejden. Här är både naturstigar och stadsliv bara en stenkast ifrån, och området översvämmar av god mat, intressant arkitektur, bra museum och unik design. Den gamla staden Borgå är heller inte långt från Helsingfors, med dess underbara gammeldags charm, smala gränder, kullerstensgator och dess röda magasin byggnader som kantar ån.

Åbo

Åbo Finlands före detta huvudstad är Finlands äldsta stad, grundad för snart 800 år sedan. Staden är mycket stolt över dess långa historia och dess position som en portal till väst. Under sommaren lever staden upp, och runt Aura å som delar staden, samlas folk för att äta, dricka, lyssna på musik och njuta av sommaren och varandras sällskap. Gamla skepp kantar flodbanken och det går kryssningar till skärgården eller närliggande Nådendal, den soligaste staden i Finland.

Kotka-Fredrikshamn

Finlands långa kust är full av små charmiga maritima städer och byar. Kotka och Fredrikshamn välkomnar besökare med natur inspirerade och historiska sevärdheter, samt små autentiska caféer och restauranger. Skärgården och Saimens med dess inlandsjöar ligger inte långt ifrån och erbjuder mycket att se för besökare.

Mariehamn

Ålands skärgård med dess runt 6500 öar, av vilka endast 60 är bebodda är en ideal plats för att den som söker lite lugnt och ro. Man kan öluffa eller bli kvar den charmiga Mariehamn och njuta av dess mysiga butiker, caféer och restauranger, samt uppleva dess starka maritima arv med ett besök till Pommern. Mariehamn är en perfekt plats att besöka för små eller mellanstora kryssare.

Raumo

Raumo stad grundades 1442 vilket gör staden till den tredje äldsta i landet. Regionen är känd för dess färggranna dialekt, för dess långa tradition inom knyppling, och för de väl bevarade gamla trähusen i Gamla Raumo som gjort denna del av Raumo till ett UNESCO världsarv. Att promenera runt i Gamla Rauno är som att ta ett steg bakåt i tiden med dess underbara färggranna trähusen, dekorativa grindarna, kullerstensgator, och vackra offentliga byggnader.

Vasa

Staden, beläget på västkusten av Finland, ger tillsammans med dess omnejd en unik blandning av naturupplevelser och modernt stadsliv. Kvarkens skärgård som ligger här hör till UNESCOS världsarv och det bästa stället i världen att uppleva landhöjningen efter den senaste istiden

Uleåborg

Ligger i mitten av Finland, just vid midjan och erbjuder resenären en perfekt blandning av skön natur och stadsliv med sin egen lokala tvist. Det är den största staden i Norra Finland och grundades redan år 1605. Staden ligger i Uleåborgälvens mynning och dess namn kommer från det samiskan, och betyder översvämingsvatten.

Kemi

Kemo, eller Geipma som den heter på nordsamiska, ligger uppe i landskapet Lappland vid nordligaste kusten av Bottniska viken. Under sommarmånaderna dras många till regionerna nära forsarna och Bottenvikens nationalparks skärgård, för fiske, forsränning eller segling. Härifrån är det också lätt att färdas till Rovaniemi, midnattssolens och jultomtens officiella hemstad. Ta chansen att färdas med flodbåt, besök renfarm och glöm inte att korsa polcirkeln