Hoppa till sidans innehåll

RUNDTURER

LÄR OCH KÄNNA DESTINATIONEN

Att resa och utforska nya länder är mycket mer än att endast se dess sevärdheter. De handlar även om att möta människor och lära sig om andra kulturer, och om att ge dig minnen som består tiden tand.

Vi har privata hem, bondgårdar och matplatser som arbetar exklusivt med oss, och som kan ge minnesvärda upplevelser.

Ett stort antal av olika sorters turer finns till ditt befogande, oberoende gruppstorlek. Vi kan ordna allt från designade turer för stora grupper med flera bussar, till små grupper med mindre, intimare och lyxigare bilar eller vans.

Rundturer kan bokas året om. Vårt team är här för att hjälpa, och tillsammans kan vi skapa den perfekta resplanen för att möta just dina önskemål.

  • Planering av besök
  • Hotell bokningar
  • Lunch- och middagsbokningar
  • Buss & Privat bil bokningar
  • Transfers, turer, guider
  • Engagerad personal
  • Full försäkring

EXEMPEL UPPLEVELSER

image

Skogspromenader och vandringsturer

Skogspromenader och vandringsturer

Letar du efter en avkopplande skogspromenad eller en mer aktiv vandring? Finland har mycket att erbjuda i detta avseende. Ta chansen att uppleva naturen tillsammans med vår expertguide!

Sibbo storskog är t.ex. ett av de mest betydande skogsområdena nära storstadsområdet, som är utan bebyggelse. Det vidsträckta landskapet består av många olika skogstyper och har mycket varierande terräng. Nästan alla södra Finlands skogsdäggdjur och fågelarter lever i Sibbo storskog.

Eller varför inte besöka Noux nationalpark? Det ligger inte långt från Helsingfors och du kan du fly in i vilda naturmiljöer och njuta av typiskt finskt landskap, med vackra sjöar, gröna skogar och karga klippor. Det närliggande Finlands naturcenter Haltia visar det bästa av Finlands naturskatter, från hela landet.

Cirka 65 % av Finlands landyta är täckt av skog, och finländarna har genom tiderna haft en mycket nära koppling till naturen och skogarna. Det är en plats vart man kan gå och lugna sig eller bara rensa tankarna. Det är något magiskt och andligt med skogen, och för många en fantastisk plats för inspiration. Det sägs att många av vår nationalkompositör Jean Sibelius verk, var inspirerade av skogen som han älskade naturen och av de olika årstiderna.
Skogarna är också fyllda med hälsosamma och helande växter som använts genom tider, om vilka du får höra intressanta berättelser. Skogarna i Finland är verkligen en skatt för bär- och svampplockare då alla, enligt allemansrätten, får ta för sig av dessa delikatesser .

 

image

Verla Fabriksmuseum – Unesco Världsarv

Verla Fabriksmuseum – Unesco Världsarv

På denna heldagstur får du en chans att besöka  den idylliska fabriksbyn Verla, och dess historiska fabriksmuseum. Resan för dig förbi Lahtis och Kouvuola, till detta UNESCOs världsarvsområde Verla. Besök museet på en guidad tur, och lär dig om träsliperiet och pappfabriken som grundats 1872, och dess intressanta historien. Verla Bruk blev Finlands första fabriksmuseum redan 1972. Detta världsarvsområde får årligen av runt 40 000 besökare, av vilka utländska besökare utgör en 10%, och kommer från 50-60 olika länder. Efter rundturen får du njuta av lunch i detta underbart vackra landskap.

image

Stads rundturer

Stads rundturer

Stadsrundturer visar dig det bästa av Helsingfors, och kan variera i längd från 2 till 4 timmar. Du får se flera sevärdheter på din tur, som salutorget, Senatstorget, Sibeliusparken och kanske ett besök i den unika ”Rock Church. Att uppleva Helsingfors med en guide ger dig så mycket mer, historien kommer till liv oh man ser staden i ett helt nytt ljus, är du sedan turist eller infödd Helsingforsbo.

   

image

Hembesök på landsbygden

Hembesök på landsbygden

Upplev ett äkta finskt hem på landsbygden, inte långt från Helsingfors. Gården ligger ett stenkast från Sibbo Storskog nationalparken och invid ett träsk. Möt den glada och hjärtliga värdinnan, som gärna delar med sig om sitt liv. Hon visar runt er i sitt hem, och på sin gård, var ni får ta en titt i en typiska finska rökbastu. Njut av fika med härlig bärpaj.

Turen tar vanligen runt 4 timmar.

   

 

image

Borgå gamla stad med lunch

Borgå gamla stad med lunch

Se de viktigaste sevärdheterna i Helsingfors, och fortsätt sedan till den idylliska gamla staden Borgå. Promenera runt i gamla stan, med dess små rödfärgade hus, s.k. rödmylla hus, smala gränder och kullerstensgator. Efter rundturen kan du på egen hand strosa runt och ta in den lugna atmosfären. Kanske besöka någon av de mysiga butikerna med finska designprodukter, med allt från keramik till smycken, eller möjligen smaka på handgjord choklad. Ett stenkast från Borgå ligger en gammal gård var ni får njuta av en tre rätters lunch.

Turen tar vanligen runt 5-6 timmar

   

 

image

Besök på bondgård

Besök på bondgård

På landsbygden i Sibbo, endast en kort väg från centrum av Helsingfors, får du besöka ett privat hem och bondgård, som är specialiserad på ekologisk odling. Njut av din tid här genom att utforska gården och djuren tillsammans med din värd, som samtidigt berättar om hurdant livet på gården är. Njut av hembakad fika tillsamman med familjen.

Turen tar vanligen runt 3-4 timmar.

 

 

image

Fazer besökscenter

Fazer besökscenter

Upplev Fazer på ett nytt sätt, och med alla dina sinnen, med ett besök till Fazers besökscentrum. Under turens gång får du höra varifrån chokladen kommer, om Fazers historia samt dagens nya innovationer och hållbar utveckling.  Turens höjdpunkt kommer nog ändå allra sist, då ni får smaka på mycket de goda som Fazer har att erbjuda. Med dig från turen får du förutom en minnesvärd upplevelse, också en presentpåse fylld med….ja det får du se då turen är slut.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

       

      

image

Finlands national kompositör Jean Sibelius

Finlands national kompositör Jean Sibelius

Besök Ainola, Jean Sibelius tidigare hem. Ainola är idag helt restaurerad, och här finns nu att beskåda kompositörens möbler, böcker och andra personliga tillbehör som fanns där då han själv med familj, levde där för mer än ett halvt sekel sedan. I Ainola finns också en vacker trädgård, och här under äppelträden kan man besöka Sibelius och hans frus grav. Efter rundturen runt huset och dess ägor avsluta denna mycket finska upplevelese, med att åtnjut en konsert av hans komponerade verk.

Turen tar vanligen runt 3 timmar. (Maj-Sep)

   

 

image

Cykel Tur med den ikoniska Jopo cykeln

Cykel Tur med den ikoniska Jopo cykeln

Jopo, den så kallade cykeln för alla, är det perfekta färdmedlet för att utforska den relativt platta Helsingfors. Denna retrocykel, designad på 1960-talet, är lätt att cykla, med bekväm sadel och pedalbromsar, perfekt lämpad för lugn stadskörning längs stadens cykelleder. Upplev på detta sätt vyer av staden som många besökare missar.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

   

 

image

Helsingfors med Helikopter

Helsingfors med Helikopter

Se Helsingfors och dess omnejd från ett nytt perspektiv. Se sköna naturområden med skogar och sjöar, bostadsområden och centrum. Smutta på ett glas champagne samtidigt som du njuter av de vackra vyerna av Helsingfors skärgård, unikt i världen. Efter flygturen fortsätt med att se staden från marken med er guiden.

Turen tar vanligen runt 3 timmar (flygtid 25 min).

 

 

image

Värlsdarvet Sveaborg

Värlsdarvet Sveaborg

Sveaborg har klassats till UNESCO världsarv och här finns Finlands största borg att beskåda.  Borgen började byggas i mitten av 1700-talet, då Finland ännu var en del av Sverige. Denna är en kulturskatt ligger endast en kort färje färd  från Salutorget, i centrum av Helsingfors. På Sveaborg bor och arbetar flera konsthantverkare, och det är möjligt att besöka t.ex. konstutställningar, keramikverkstad eller glasstudio, samt att handla unika produkter tillverkade av Sveaborgs konstnärer. Bästa sättet att utforska öarna och borgen är tillsammans med en guide. Hör hur det en gång i tiden varit att bo här på denna spännande plats med sin fascinerande historia, och hur livet här ser ut idag.

Turen tar vanligen runt 4 timmar.

   

 

image

Privata Fordon

Privata Fordon

Är du osäker på vad du vill se och göra? Inga problem, du kan boka en bil med chaufför och guide och låta våra experter ge dig förslag för ett program. Vi kan ordna lyxbilar, vans, minibussar och mycket mer!

image

Båtturer i Skärgården

Båtturer i Skärgården

Då havet kallar, är en guidad båtur just för dig! Det finns att välja mellan för både små och stora grupper. Helsingfors skärgård är alldeles underbar, och det bästa sättet att uppleva den med egen båt. Vi kan ordna båtturer för grupper av alla storlekar och har många olika alternativ allt välja mellan. Det finns RIB-båtar, motorbåtar av varierande storlek och stora båtar byggda för sightseeing. Båtturer kan också kombineras med en sightseeingtur i Helsingfors , och du kan således se de bästa bitarna på land och till sjöss!

 

image

Bastu Turer

Bastu Turer

Genom oss kan du boka en bastu upplevelse för dig själv, eller din kund.  Bastu upplevelsen kan också bekvämt kombineras med en sightseeingtur och/eller en båttur. Vi kan ordna bastuvärdar och gäster kan lära om finska bastu tradtioner. Traditionella rök- och vedeldade bastun är en exotisk upplevelse för många!

Denna tur går bra att kombinera med en runtur och/eller båttur.

image

Fölisö friluftsmuseum

Fölisö friluftsmuseum

Fölisö Friluftsmuseum, som grundades av etnologen Axel O.Heikel 1909, är ett underbart sommarresmål. Det finns nästan 90 olika museibyggnader från hela Finland på ön, varav den äldsta är Karuna kyrka från 1686. En guidad rundtur är ett utmärkt sätt att lära sig om traditionella sätt att leva och bygga, samtidigt som man njuter av öns vackra och fridfulla natur. Efter promenaden är det dags för fika, ta en stund för att vila fötterna och njuta.

Denna tur kan bra kombineras med annat som en Helsingfors rundtur.

 

 

image

Middag i Naturen

Middag i Naturen

Funderar du på att arrangera en unik upplevelse för din grupp (upp till 80 gäster)? Hur skulle en middag i Finska skogen låta?

Högt på en klippa mitt i skogen önskar värdarna er varmt välkomna och introducerar er till deras hemliga gömställe. Middagen serveras utomhus på en täckt terrass, med utsikt över den omgivande skogen och Borgå å på avstånd. All mat som serveras här är naturlig och ekologiskt nära producerad. Er kock och hans personal har med kärlek och omsorg förberett en utsökt middag åt er,  med färskaste råvaror, som kocken presenterar.
Njut av din tid, luta dig tillbaka, och slappna av  – det är trots allt platsens anda.

Upplevelsen kan enkelt kombineras med ett besök till önskat mål, eller/och en guidad tur i Borgå eller en avkopplande bastuupplevelse i skogen (var middagen hålls).

   

 

Hör av dig!

Vänligen fyll i era kontakt uppgifter på denna form.

Eller skicka e-post till office@lssweb

Hur som helst – vi ser fram emot att höra från er!