Hoppa till sidans innehåll

Rundturer

Boka en tur enligt dina preferenser

Att resa och utforska nya länder är mycket mer än att endast se dess sevärdheter. De handlar även om att möta människor och lära sig om andra kulturer, och om att ge dig minnen som består tiden tand.

Vi har privata hem, bondgårdar och matplatser som arbetar exklusivt med oss, och som kan ge minnesvärda upplevelser.

Ett stort antal av olika typer av turer finns till ditt befogande, oberoende gruppstorlek. Vi kan ordna allt från designade turer för stora grupper med flera bussar, till små grupper med mindre, intimare och lyxigare bilar eller vans.

 

 Vårt team är här för att hjälpa och tillsammans kan vi skapa den perfekta resplanen för att möta dina önskemål.

Turexempel i och runt Helsingfors:

image
Hembesök på landsbygden

Upplev ett äkta finskt hem på landsbygden, inte långt från Helsingfors. Gården ligger ett stenkast från Sibbo Storskog nationalparken och invid ett träsk. Möt den glada och hjärtliga värdinnan som gärna delar med sig om sitt liv och visar er runt i sitt hem och på gården, visar er sin typiska finska rökbastu. Njut av fika med härlig bärpaj.

Turen tar vanligen runt 4 timmar.

image
Borgå gamla stad med lunch

Se huvudsevärdheterna i Helsingfors och njut av ett besök till den idylliska gamla staden Borgå, med sina små rödfärgade hus, i Finland s.k. rödmylla hus, smala gränder och kullerstensgator. Här kan du ta in den lugna atmosfären då du strosa runt i mysiga butiker och caféer. Njut av en tre rätters lunch på en gammal gård i utkanten av Borgå.

Turen tar vanligen runt 5-6 timmar

image
Besök på bondgård

På landsbygden i Sibbo, endast en kort väg från centrum av Helsingfors, får du besöka ett privat hem och bondgård, som är specialiserad på ekologisk odling. Njut av din tid här genom att utforska gården och djuren tillsammans med din värd, som samtidigt berättar om hurdant livet på gården är. Njut av hembakad fika tillsamman med familjen.

Turen tar vanligen runt 3-4 timmar.

image
Fazer besökscenter

Upplev Fazer på ett nytt sätt, och med alla dina sinnen, med ett besök till Fazers besökscentrum. Under turens gång får du se varifrån chokladen kommer ifrån, höra om Fazers historia och om vad de håller på med i dag, om nya innovationer och hållbarhet, som också smaka på deras oh så goda produkter. Med dig från turen får du förutom en minnesvärd upplevelse, också en presentpåse fylld med….ja det får du se då turen är slut.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

image
Finlands national kompositör Jean Sibelius

Besök Ainola, Jean Sibelius tidigare hem. Ainola är idag helt restaurerad och här finns nu att beskåda kompositörens möbler, böcker och andra personliga tillbehör som fanns där då han själv levde där för mer än ett halvt sekel sedan. Sibelius är tillsammans med sin fru begravd på ägorna. Efter rundturen runt huset och dess ägor åtnjut en konsert med av honom komponerade verk, för att avsluta denna mycket finska upplevelse.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

image
Bike Helsinki – with the Iconic Jopo Bike

Jopo, den så kallade cykeln för alla, är det perfekta färdmedlet för att utforska den relativt platta Helsingfors. Denna retrocykel, designad på 1960-talet, är lätt att cykla, med bekväm sadel och pedalbromsar, perfekt lämpad för lugn stadskörning längs stadens cykelleder. Upplev på detta sätt vyer av staden som många besökare missar.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

image
Helsingfors med Helikopter

Se Helsingfors och dess omnejd från ett nytt perspektiv. Se sköna naturområden med skogar och sjöar, bostadsområden och centrum. Smutta på ett glas champagne samtidigt som du njuter av de vackra vyerna av Helsingfors skärgård, unikt i världen. Efter flygturen fortsätt med att se staden från marken med er guiden.

Turen tar vanligen runt 3 timmar.

image
Sveaborg promenad tur

Sveaborg har klassats till UNESCO världsarv och började byggas i mitten av 1700-talet då Finland ännu var en del av Sverige. Denna är en kulturskatt ligger endast en kort färd med färja från Salutorget i centrum av Helsingfors. Utforska öarna med Finlands största borg tillsammans med er guide för att få ut allt av detta spännande plats, med sin fascinerande historia.

Turen tar vanligen runt 4 timmar.

Intresserad av att boka en tur?

Kontakta oss.